Warmte Samenwerking Oostland krijgt steun via het Nationaal Groeifonds

Warmte Samenwerking Oostland krijgt steun via het Nationaal Groeifonds

NieuweWarmteNu kan met 200 miljoen euro steun via het Nationaal Groeifonds 26.000 huizen en gebouwen en meer dan 800 hectare glastuinbouw van het aardgas afhalen.

Consortium
Nieuwe WarmteNu is een consortium van een groot aantal partijen, waaronder Warmte Samenwerking Oostland, een initiatief van Glastuinbouw Nederland, de gemeente Lansingerland en de gemeente Pijnacker-Nootdorp.

Groeifondscommissie
Minister Jetten van Economische Zaken en Klimaat neemt het advies over van de Groeifondscommissie om 12 warmteprojecten en 6 innovaties financieel te ondersteunen. Door deze subsidie kunnen onder andere Warmtesysteem Oostland verder worden gerealiseerd voor de glastuinbouw en voor de bebouwde omgeving.

Innovatie
Oostland is één van de meest innovatieve glastuinbouwclusters van de wereld. In deze regio wordt op topniveau geïnnoveerd om de wereld te voeden en te vergroenen. Een duurzame warmtevoorziening voor het telen van groenten, bloemen en planten vormt daar een natuurlijk onderdeel van.