Vier dagen vermaak tijdens Stompwijkse Paardendagen

Vier dagen vermaak tijdens Stompwijkse Paardendagen

Dit weekend staan in Stompwijk de traditionele Paardendagen weer centraal. Voor de 111e keer alweer wordt dit evenement georganiseerd.

Paardensport en ander vermaak
Tijdens de vier dagen tellende Stompwijkse Paardendagen staat de paardensport centraal, maar liefhebbers van ander vermaak komen ook aan hun trekken. Ook is er gelijktijdig de vierdaagse kermis.

Programma
Op vrijdag 15 juli wordt het evenement officieel geopend met een optocht door het dorp bestaande uit onder anderen Fanfare Juliana, ruiters en aangespannen rijtuigen. Vanaf 18.30 uur rijdt de stoet vanaf de Stompwijkseweg 76 naar de Dr. van Noortstraat, om vervolgens via de Meerlaan, Klaverblad, Zwanebloem en tot slot via de Dotterbloem naar het feestterrein te rijden. De burgemeester reikt een prijs uit aan de best versierde deelnemers. Na afloop vindt vanaf 19.30 uur het ringsteekspel plaats.

Op zaterdagmiddag is er de Stompwijkse Landleven FAIR en tegelijkertijd wordt er tijdens despringwedstrijd gestreden om de “Helden van Nooit Gedacht”-wisseltrofee.

Op zondag vinden de populaire ponyrennen plaats en is er een heuse politiehondenshow. Bij de ponyrennen strijden ruiters om de snelste tijden en om de begeerde Dr. Barendse Trofee.

Het absolute hoogtepunt van de Stompwijkse Paardendagen is de kortebaandraverij op maandag 18 juli. Het is de enige kortebaandraverij in Nederland die op gras wordt gereden. En waar je ook zit of staat, je kunt alles overzien. De kortebaandraverij start om 13.30. Maandagavond wordt het evenement opnieuw afgesloten met een prachtig geluidsarme vuurwerkshow.


Meer weten over de Stompwijkse Paardendagen of over het programma? Kijk dan verder op stompwijksepaardendagen.nl