Nu wel: Negatief zwemadvies Dobbeplas

Nu wel: Negatief zwemadvies Dobbeplas

Afgelopen week konden we hier nog melden dat er alleen een waarschuwing was gegeven voor blauwalg voor de Dobbeplas. Dit is inmiddels aangepast naar een negatief zwemadvies, waarbij zwemmen wordt ontraden.

Aangepaste borden
De borden rondom de plas zijn al aangepast. De gele waarschuwingen zijn vervangen door rode borden en waar vorige week nog gemeld werd dat er een kans is op huidirritatie, valt nu te lezen dat er een grote kans is hierop.

Nieuwe monsters
Zoals we al eerder meldden zijn er afgelopen week weer nieuwe monsters genomen van de populaire recreatieplas in Nootdorp, en de resultaten zijn eerder beschikbaar dan was voorzien. Met helaas dus minder goed nieuws.

Twee weken
Het negatief zwemadvies is per direct van kracht en het wachten is nu op de volgende resultaten die over ongeveer twee weken weer verwacht worden, maar gezien de oplopende temperaturen belooft dit niet veel goeds.

Blauwalg Delftse Hout
Zwemmen in de Delftse Hout kan op dit moment nog wel. Vorige week was het zwemwater nog in orde, maar inmiddels wordt er nu wel gewaarschuwd voor blauwalg. Het zwemmen in deze plas wordt vooralsnog niet afgeraden.