[VIDEO] Park Hofrust gerenoveerd en feestelijk onthuld

[VIDEO] Park Hofrust gerenoveerd en feestelijk onthuld

Vorige week is Park Hofrust onthuld nadat actieve vrijwilligers uit de buurt het park in 6 jaar tijd volledig hebben gerenoveerd met hulp van de gemeente. Hovenier Rupert Huizinger vertelt in deze video over hoe het allemaal begon. Wethouder Gijs van Malsen is trots en nam ons een stukje mee in de historie van het park.

Open en gastvrij
Projectleider Raùl Garcia heette de aanwezigen welkom en gaf het woord aan de kersverse wethouder Gijs van Malsen. Hij was naar Park Hofrust gekomen om de leden van het bewonersinitiatief te bedanken voor hun inzet en doorzettingsvermogen de afgelopen jaren. Het resultaat mag er zijn. “Nu is het een vrolijk open en gastvrij park geworden. Een verkoelende oase waar veel kinderen spelen en mensen genieten van de vele kleuren en de rust.”, aldus wethouder Van Malsen.

Nieuw beheerplan
Samen met de initiator van het project Rupert Hutzinger onthulde de wethouder een herdenkingsbordje in het park en ondertekende hij het vernieuwde beheerplan voor het park. Het beheer van het park gaat nu weer over naar de gemeente, maar de rol van de vrijwilligers is niet uitgespeeld. Zo wordt ieder jaar een ronde door het park gemaakt door vertegenwoordigers van het burgerinitiatief en medewerkers van de gemeente om samen vast te stellen welke beheertaken dat jaar ter hand moeten worden genomen.

Naast de vele lovende woorden voor de vrijwilligers, werden ook de provincie Zuid-Holland voor het verstrekken van subsidie en aannemer Alex Maranus voor zijn bijdragen aan de geslaagde renovatie van het park hartelijk bedankt. Tot slot werden de gemeentelijke medewerkers niet vergeten die een rol hebben gespeeld bij dit bijzondere participatietraject.