Gemeente gaat omgekeerde vlaggen weghalen

Gemeente gaat omgekeerde vlaggen weghalen

Op heel veel plekken in de gemeente Pijnacker-Nootdorp kom je ze inmiddels tegen, de omgekeerde Nederlandse vlag, als protest tegen het stikstofbeleid van het kabinet. De gemeente verzoekt nu om de vlaggen weg te halen, omdat zij schadelijk kunnen zijn voor gemeentelijke eigendommen en een gevaar kunnen vormen voor het verkeer.

Tot 26 augustus
Op de eigen website meldt de gemeente dat iedereen tot 26 augustus de mogelijkheid krijgt om zelf de vlaggen en spandoeken te verwijderen. Vlaggen en spandoeken die na deze datum nog hangen worden verwijderd, aldus de gemeente. Hierbij wordt overigens niet gemeld of vlaggen in eigen weilanden of aan eigen gevels hier ook onder vallen, die geen gevaar voor het verkeer vormen.

In gesprek met boeren
Verder meldt de gemeente dat burgemeester Björn Lugthart graag in gesprek wil met boeren uit Pijnacker-Nootdorp, indien daar behoefte aan is.