Fietser zwaargewond na aanrijding op Prins Bernhardlaan in Voorburg

Fietser zwaargewond na aanrijding op Prins Bernhardlaan in Voorburg

In de nacht van zaterdag op zondag is een fietser zwaargewond geraakt bij een aanrijding op de Prins Bernhardlaan in Voorburg.

Geschept op kruising
Het ongeval gebeurde op de kruising met de Rembrandtlaan. Op het oversteekpunt werd de fietser geschept door een personenauto die pas enkele tientallen meters verderop tot stilstand is gekomen. De schade getuigt van een enorme klap.

De hulpdiensten haastten zich naar de plaats van het incident om eerste hulp te verlenen. Een traumahelikopter landde in de omgeving om de trauma-arts af te zetten. Het slachtoffer is met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. Het is niet bekend hoe het nu met hem gaat.

Onderzoek
De Politie verricht uitgebreid onderzoek naar het incident. De automobilist is naar het bureau meegenomen voor het afleggen van een verklaring.

Kortgeleden nog fataal ongeval
De Prins Bernhardlaan is een weg waar vaker ongelukken gebeuren. Nog geen maand geleden werd nog geen honderd meter van deze kruising ook een fietser aangereden. Toen kwam het slachtoffer, een 90-jarige man uit Voorburg, te overlijden.