Eritrees festival in Event Plaza krijgt geen vergunning

Eritrees festival in Event Plaza krijgt geen vergunning

De organisatie van het Eritrees feest dat vandaag gehouden zou worden in Rijswijk is door de gemeente afgelast in verband met veiligheidsrisico’s. Er werd nog geprobeerd om via de rechter toch goedkeuring te krijgen, maar ook hier vingen ze bot. De vergunning is volgens de gemeente te laat aangevraagd.

Brief aan burgemeester
Bij de redactie van Rijswijk.tv kwam een brief binnen die naar burgemeester Bas Verkerk is gestuurd: “Tot mijn spijt heb ik vanuit berichten in de media begrepen dat u besloten heeft om een Eritrees feest in Event Plaza binnen uw gemeente te verbieden. Het feest heeft als belangrijk doel het bevorderen van de saamhorigheid, integratie en positieve ontwikkeling van Eritrese Nederlanders. Het is tevens een gelegenheid waar ik mijn cultuur kan vieren.”

Eerder spanningen
Het feest is in 2017 ook georganiseerd. Daar was toen flink wat politie-inzet voorbereid vanwege een dreiging.  Omdat er een verhoogd veiligheidsrisico geldt had Event Plaza het evenement minimaal 4 weken vooraf moeten melden en dat is niet gedaan.