Topdrukte in Voorburgse Huygenskwartier tijdens A Walk Downtown

Topdrukte in Voorburgse Huygenskwartier tijdens A Walk Downtown

Het nieuwe driedaagse festival A Walk Downtown in het Voorburgse Huygenskwartier kent een vliegende start geholpen door prachtig zomerweer dat we dit weekend mochten aanschouwen. De twee avondconcerten op vrijdag en zaterdagavond waren stijf uitverkocht tot groot genoegen van de organisatie.

Twee avonden stijf uitverkocht
Vrijdagavond stonden Ruth Jacott, Mike Peterson, Captain Midnight Band, Billy The Kit en Martijn Fischer op het podium. Zaterdagavond werden DJ Jody Bernal, Replay en 2 Brothers on the 4th Floor ingevlogen klaar voor een feestje op het Stationsplein. Zaterdag en zondag overdag was er een lifestylemarket met muziek in mediterrane sferen. Vooral het optreden van de Clarks bij Café het Torentje trok veel bekijks.

Bezoekers zijn blij met event
Onze redacteur liep zaterdagmiddag rond tijdens het festival en sprak met verschillende aanwezigen. Zo vertelt een bezoeker: “Topevent. Echt wat we aan toe waren.” De Voorburgse Miranda zegt met een drankje in haar hand: “Dit is waarom het Huygenskwartier zo karakteristiek is voor ons mooie Voorburg. Dit weekend laat weer zien dat we samen één zijn.”. Tot slot sprak bezoeker Willem: “Maandag mag ik weer aan het werk. Hoe mooi is het om de vakantie zo te kunnen afsluiten.”

Organisatie erg blij met succes
Organisator Dave Fisser: “Na zes maanden hard werken met een mooi team is het fantastisch hoe dit weekend alles op zijn plek valt. Je proefde de behoefte bij de Voorburgers voor een mooi evenement. Als je dan ook nog dit prachtige weer krijgt, dan mogen we ons gelukkig prijzen. De sfeer is 100% top en we hopen dat deze pilot in goede smaak is gevallen en dat we volgend jaar een spetterende tweede editie kunnen neerzetten. Fisser schat in dat er dit weekend zo’n 15.000 mensen naar het evenement zijn komen kijken.