VVD stelt Bart van Straten voor als kandidaat wethouder om Ilona Jense op te volgen

VVD stelt Bart van Straten voor als kandidaat wethouder om Ilona Jense op te volgen

Ilona Jense liet in de raadsvergadering van 7 juni weten dat ze haar termijn als wethouder vanuit de VVD voor de gemeente Pijnacker-Nootdorp niet zal afmaken omdat ze burgemeester wordt in de gemeente Hulst.

Van fractievoorzitter naar wethouder
Als het aan de VVD ligt wordt Ilona opgevolgd door fractievoorzitter Bart van Straten. Bart is al langere tijd actief in de gemeenteraad en kijkt uit naar de positie als wethouder. Bart begon in 2017 als buitenraadslid in de politiek van Pijnacker-Nootdorp. In 2018 werd hij raadslid en sinds juni van dit jaar is Bart fractievoorzitter van de lokale VVD.

Partijen zien het wel zitten
Uit gesprekken met andere partijen in raad onder leiding van formateur Bert van Alphen blijkt dat bij andere partijen in de raad draagvlak is voor de kandidatuur van Bart. De gemeenteraad zal de komende periode in een raadsvergadering besluiten of Bart inderdaad de opvolger van Ilona Jense wordt.