Doodsoorzaak overleden man Julianapark nog altijd onduidelijk

Doodsoorzaak overleden man Julianapark nog altijd onduidelijk

De Politie tast nog altijd in het duister naar wat er is gebeurd met Tomasz Jachowicz. De 33-jarige man met Poolse nationaliteit werd zaterdag 20 augustus overleden aangetroffen in het Julianapark in Rijswijk.

Wandelaar
Een wandelaar liep ’s middags door het park toen die het levenloze lichaam van Jachowicz in een van de ondiepe slootjes zag liggen. Het park werd afgezet en de Politie startte direct een uitgebreid onderzoek.

De identiteit werd vastgesteld en het bleek om de Poolse Tomasz te gaan. De Politie laat weten dat de man op vrijdag 19 augustus als vermist werd opgegeven en op donderdag 18 augustus voor het laatst in Wateringen werd gezien.

Onduidelijkheid in onderzoek
Uit verklaringen van de Politie blijkt dat er nog veel onduidelijkheid is. Zo is de doodsoorzaak nog niet met zekerheid te stellen en is het onbekend of de man door een misdrijf om het leven is gekomen.

De Politie heeft een grootschalig opsporingsonderzoek (TGO) ingesteld en doet onderzoek naar wat er rond het Julianapark heeft afgespeeld tussen donderdag 18 augustus en zaterdag 20 augustus. Ook zal het onderzoek zich verder richten hoe de man om het leven is gekomen en in het water is terecht gekomen.

Donderdag 25 augustus hield de Politie een passantenonderzoek in en rondom het Julianapark. Daarbij zijn passanten bevraagd en flyers uitgedeeld. Ook zijn er stoepborden geplaatst met een getuigenoproep in zowel het Nederlands als het Pools.

Tips melden
Mensen die tips hebben die de Politie kan helpen in het onderzoek kunnen deze doorgeven via de opsporingstiplijn (0800-6070) of via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000).