Verkeer N470 bij Pijnacker tijdelijk stilgezet na autobrand en aanrijding

Verkeer N470 bij Pijnacker tijdelijk stilgezet na autobrand en aanrijding

Donderdagmiddag 25 augustus is een personenauto tijdens het rijden in brand gevlogen. Dit gebeurde op de provinciale weg N470 ter hoogte van Pijnacker. In de nasleep van het incident volgde ook nog een aanrijding in de ontstane kijkersfile.

Tijdig uit het voertuig
De gedupeerden reden rond kwart voor twee ’s middags op de provinciale weg richting Zoetermeer toen ze opmerkten dat er brand was ontstaan. Ze stopten de auto langs de weg en wisten gelukkig op tijd het voertuig te verlaten.

Even later sloegen de vlammen uit de auto. De bestuurder had tijdens het verlaten van de auto deze niet op de handrem gezet, waardoor deze zelfstandig verder rolde. Hierdoor vatte even later ook een deel van de berm vlam.

De brandweer kwam ter plaatse om zowel de auto als de berm te blussen. Hoe de brand is ontstaan, is niet bekend geworden.

Ongeval in kijkersfile
In de kijkersfile die was ontstaan, ontstond in de nasleep van de autobrand een kop-staartaanrijding. Bij dit ongeval raakte een 20-jarige dame gewond. Vanwege beide incidenten werd de N470 tijdelijk in beide richtingen stilgezet voor het creëren van een veilige werkruimte voor de hulpdiensten.