Knooppunt Prins Clausplein komende drie weekenden gedeeltelijk afgesloten

Het knooppunt Prins Clausplein bij Den Haag zal de komende 3 weekenden afgesloten zijn. Dit komt door wegwerkzaamheden. In de weekenden van 26-29 augustus, 2-5 september en 9-12 september wordt door de Rijkswaterstaat grootschalig onderhoud uitgevoerd aan de noordwesthoek. 16-19 september wellicht ook, mocht extra tijd nodig zijn. Deze werkweekenden duren van vrijdagavond 9 uur tot maandagochtend 5 uur. Het verkeer moet rekening houden met omleidingen en extra reistijden van 10-30 minuten zonder file.

Andere routes
Mensen die vanuit Den Haag naar Amsterdam rijden wordt aangeraden de Noordelijke Randweg (N14) als alternatief te nemen. Zij kunnen het beste de Rotterdamse baan (S107) nemen naar Rotterdam en wel zoals gewoonlijk richting Zoetermeer. Het knooppunt is niet te gebruiken voor verkeer op de Utrechtsebaan (A12) vanuit Den Haag. Dit wordt over de Binckhorst (S107) of Leidschendam (N14) gestuurd.

Onderhoud
Rijkswaterstaat pleegt periodiek onderhoud aan het Prins Clausplein. De onderkant van viaducten, vangrails en voegovergangen zullen opgeknapt worden. Het asfalt zal hier en daar ook hersteld worden.

Op de hoogte
In het geval dat de omwegen te druk worden, zal de Rijkswaterstaat andere routes presenteren op digitale borden langs de weg. Ook adviseren ze mensen om goed van te voren hun reis te plannen en mogelijk gebruik te maken van het openbaar vervoer.