Anderhalf jaar celstraf geëist voor seksuele uitbuiting minderjarige door Leidschendammer

Anderhalf jaar celstraf geëist voor seksuele uitbuiting minderjarige door Leidschendammer

Een 19-jarige Leidschendammer heeft anderhalf jaar celstraf tegen zich horen eisen voor het seksueel uitbuiten van een 15-jarig meisje.

Online
De Leidschendammer was 18 jaar toen hij het meisje online leerde kennen. In het begin was hij heel aardig, maar zodra het meisje gevoelens begon te krijgen, nam hij daar genadeloos misbruik van.

Eerst vroeg hij haar om naaktfoto’s van zichzelf te sturen. Als hij zijn zin niet kreeg, dan veranderde al gauw de toon van het gesprek en werd hij verbaal agressief om zo toch zijn zin door te drijven.

Advertentie op Snapchat
Het bleef niet bij naaktfoto’s. De jongen had meer in petto en bleef net zo lang doorgaan tot ze eindelijk overstag ging. Hij bepaalde de prijzen en plaatste een advertentie via social media-platform Snapchat, waarmee de minderjarige werd aangeboden voor seksuele handelingen.

“Men kon haar bestellen met het gemak waarmee een pizza besteld wordt,” zei de officier van justitie op zitting. “Schokkend en verontrustend.” Dat ze het daadwerkelijk heeft gedaan, durfde het meisje pas in haar laatste verhoren bij de politie toe te geven.

Zorgwekkend
Volgens de officier van justitie wist de jongeman heel goed waar hij mee bezig was en dat zijn slachtoffer nog minderjarig was. “Zorgwekkend” noemt de officier de wijze waarop de verdachte inspeelde op de gevoelens van het meisje en druk op haar zette om haar voor financieel belang uit te kunnen buiten. Ook uitte de officier zorgen over het nonchalante gedrag bij de aanhouding, en hoe hij na het verhoor zijn slachtoffer opnieuw benaderde.

Tijdens de rechtszaak werd een gevangenisstraf van 24 maanden geëist, waarvan zes maanden voorwaardelijk en met een proeftijd van drie jaar. Het Openbaar Ministerie hoopt dat met de strafeis met een voorwaardelijk strafdeel, hulpverleners de jongen ertoe kunnen brengen zijn geld voortaan op een legale manier te verdienen. Ook zal de jongen zich moeten blijven melden bij de Reclassering en een behandeling moeten ondergaan bij een zorginstelling.

Het is niet bekend wanneer de rechter uitspraak doet.