Verlenging maatregelen aanpak jongerenoverlast Parade

Verlenging maatregelen aanpak jongerenoverlast Parade

Sinds 23 juli is in het winkelcentrum Parade Nootdorp en bij voetbalverenging RKDEO cameratoezicht en geldt er een samenscholingsverbod om jongerenoverlast aan te pakken. Burgemeester Björn Lugthart heeft, in overleg met de politie en het Openbaar Ministerie, besloten deze maatregelen met in elk geval één maand te verlengen.

Effectief
Zowel het cameratoezicht als het samenscholingsverbod zijn effectief. Er is bijna geen overlast van jongeren meer en de rust in het centrumgebied van Nootdorp is grotendeels teruggekeerd. Bewoners en ondernemers zijn positief over de effecten van de maatregelen.

Bekeurd en gewaarschuwd
Voor het opheffen van de maatregelen is het nog te vroeg. In samenwerking met de politie, jongerenwerk en het Openbaar Ministerie is de gemeente een groepsaanpak gestart. Deze aanpak bevindt zich in een vroeg stadium, waardoor er nog onvoldoende effect is op het gedrag van de jongeren. Daarnaast wordt het samenscholingsverbod nog niet door de jongeren nageleefd. De politie heeft de afgelopen vijf weken bekeurd en gewaarschuwd. De jongeren verzamelen zich nog regelmatig rondom het centrum en in de omgeving van Nootdorp. De kans bestaat dat zij zich zonder maatregelen opnieuw verzamelen in en rondom het centrum van Nootdorp waardoor de overlast terugkomt.

1 oktober
Voor 1 oktober wordt opnieuw, met de politie en het Openbaar Ministerie, besloten of verlenging van het cameratoezicht en het samenscholingsverbod nodig is.