Maaltijdbezorger steekt scooter werkgever in brand

Maaltijdbezorger steekt scooter werkgever in brand

Vrijdagavond heeft een werknemer van een sushizaak aan de Damlaan in Leidschendam één van de bezorgscooters in brand gestoken. Meerdere voertuigen en de eetzaak raakten daarbij beschadigd.

Aansteker
De werknemers waren vrijdagavond bezig met het opruimen, voordat de zaak kon sluiten. Voordat de bezorgscooters binnen gezet worden, wordt ook de benzine bijgevuld. Dit gebeurt voor het restaurant met jerrycans.

Een werknemer die bezig was om benzine in een scooter te gooien, was tegelijkertijd aan het spelen met zijn aansteker. Dit resulteerde op een gegeven moment in een grote steekvlam.

Forse schade
Al gauw stond de gehele tweewieler in brand. Naast de scooter liepen ook twee auto’s en een laadpaal schade op door de hitte, en barstten de ruiten van de eetzaak.

Agenten hebben de gedupeerden bijgestaan bij het opnemen en de afhandeling van alle schade. De veroorzaker was na de ontstane brand weggerend en zal later uitleg moeten geven. Vermoedelijk zal hij ook een pittig functioneringsgesprek bij zijn werkgever tegemoet gaan.