Koninklijke onderscheiding voor Kees Franken

Koninklijke onderscheiding voor Kees Franken

Tijdens het jubileumfeest van de Zoetermeerse atletiekvereniging Ilion hebben drie vrijwilligers een Koninklijke onderscheiding ontvangen, waaronder Kees Franken uit Rijswijk.

Verrassing
Zoals gebruikelijk bij het uitreiken van deze onderscheiding werden de ontvangers verrast. Het gebeurde bij het vijftig jarig jubileumfeest van de Zoetermeerse atletiekvereniging Ilion.

Decennialang verbonden aan vereniging
Sinds dat de heer Franken zich aansloot bij de vereniging in 1991 is hij trainer van de hardloopgroepen. Door zijn training en begeleiding zijn heel wat leden erin geslaagd om marathons in binnen- en buitenland uit te lopen.

Daarnaast is Franken een actief lid die zich continu inzet voor het onderhouden en verbeteren van de accomodaties van de vereniging, en was hij van 2000 tot 2015 voorzitter van de Commissie Beheer Accomodatie en Materialen.

De heer Franken is tevens al twintig jaar de drijvende kracht achter het maken van clubblad ‘Het Sprintje’ en organiseert pubquizzen en tal van andere activiteiten voor de vereniging. Bij de bekende Zoetermeerse Klaverbladloop is hij de vaste presentator.

In het verleden is de heer Franken ook zweminstructeur en tijdelijk voorzitter van de Rijswijkse zwemvereniging Excelsior geweest.

Waardering
Zijn inzet als vrijwilliger van de afgelopen drie decennia is niet onopgemerkt gebleven. Ter waardering van zijn betekenisvolle en langdurige inzet voor de vereniging en de atletieksport is de heer Franken benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De Koninklijke onderscheiding heeft hij ontvangen uit handen van de Zoetermeerse burgemeester Michel Bezuijen.


Kopfoto door Patricia Munster