Wethouder Ilona Jense-van Haarst legt per direct werkzaamheden neer

Wethouder Ilona Jense-van Haarst legt per direct werkzaamheden neer

Vanaf heden heeft Ilona Jense-van Haarst haar werkzaamheden als wethouder neergelegd. Reden hiervoor zijn privé-omstandigheden en per oktober wordt ze geïnstalleerd als burgemeester van de gemeente Hulst.

Vertrek
Het nieuws van haar burgemeesterschap is geen verrassing. Jense-van Haarst maakte in juli al bekend dat zij was voorgedragen. Haar installatie vindt half oktober plaats.

Ilona zou tot die tijd haar functie als wethouder voor onze gemeente voortzetten, maar beëindigt dit nu toch iets eerder in goed overleg met het college van burgemeester en wethouder (B&W), aldus de gemeente. De reden hiervoor is dat zij haar handen vrij wil maken om noodzakelijke zorg te kunnen bieden aan een direct familielid.

Opvolger
De wethouder heeft per brief haar ontslag ingediend. Haar partij, de VVD, heeft Bart van Straten naar voren geschoven als opvolger. Dit wordt besproken tijdens de gemeenteraadsvergadering op 22 september. Vier andere wethouders nemen de werkzaamheden van Ilona in de tussentijd over.