Pijnacker-Nootdorp: extra locatie voor opvang Oekraïense vluchtelingen

Pijnacker-Nootdorp: extra locatie voor opvang Oekraïense vluchtelingen

Het kabinet heeft de Veiligheidsregio’s gevraagd 1000 extra opvangplekken te realiseren voor Oekraïense vluchtelingen. De gemeente Pijnacker-Nootdorp vangt momenteel al 100 vluchtelingen uit het land op, maar nu moeten ze ruimte gaan creëren voor 50 extra mensen.

Waar kunnen ze terecht?
Voor nu kan dit in hotel Van der Valk, maar deze opvanglocatie is slechts op korte termijn. Er is gelukkig wel ruimte voor opvang op langere termijn. De gemeente heeft hier al een locatie voor aangewezen, namelijk aan de Nootdorpseweg 2-4, naast de brandweerkazerne. Hier zouden de vluchtelingen uit Oekraïne voor een langere periode van tijd kunnen verblijven. 

Doorstromen
De oorspronkelijke 100 vluchtelingen waren al opgevangen in het hotel Van der Valk in Nootdorp, maar meerderen van hen zijn inmiddels al verhuisd naar een locatie waar ze langer kunnen blijven. Ook zitten er mensen tussen die dit nog niet gedaan hebben, maar wel binnenkort gaan doen. Dit zorgt voor ruimte in het hotel om de nieuwe 50 vluchtelingen op te kunnen vangen. Zo stromen de mensen door, en komt dat beter uit met de ruimte.

Extra ruimte
Binnen de gemeente worden locaties geregeld die de Oekraïense vluchtelingen voor een langere tijd kunnen opvangen, maar momenteel zijn die nog niet voldoende. Daarom worden er op het terrein naast de brandweerkazerne in Pijnacker verplaatsbare woonunits geplaatst waar 50 mensen in terecht kunnen. De buren van deze locatie zijn hiervan op de hoogte gebracht.