Het 4×4 voetbaltoernooi in Leidschendam komt er weer aan!

Het 4×4 voetbaltoernooi in Leidschendam komt er weer aan!

Zondag 9 oktober is het weer zo ver: het jaarlijkse 4×4 voetbaltoernooi wordt bij Forum Sport gespeeld. Het toernooi is gericht op basisschoolleerlingen van groep 5 t/m 8 van alle basisscholen in Leidschendam-Voorburg. Jongens en meiden spelen op een leuke manier tegen elkaar. De vele potjes zullen gehouden worden op Sportpark ’t Loo.

Losse regels
Het toernooi staat voor een dag vol plezier en een goede team spirit; meedoen is natuurlijk belangrijker dan winnen! Zoals de 4×4 naam al aanduidt, spelen de jongens en meiden tegen elkaar in teams van 4, met losse regels zoals vliegende keeper om het extra leuk te maken. Er wordt door de organisatie geen onderscheid gemaakt tussen geoefende en ongeoefende teams – zo is het talent van de kinderen op een eerlijke manier verdeeld.

“Het is elke keer weer een feest om zoveel kinderen sportief samen bezig te zien en de samenhorigheid te ervaren,” zegt Marko Leeman, buurtcoach SenW.

Verzin een leuke naam!
Er zijn leuke prijzen te winnen die niet alleen met voetbaltalent te maken hebben, bijvoorbeeld voor de mooiste teamoutfits en de leukste teamnaam. Op die manier is er voor veel kinderen wat te winnen.

Iedereen is welkom
Vorig jaar deden er bijna 100 teams en 500 kinderen mee aan het voetbaltoernooi. De sportdag staat in het teken van gelijkheid. Dit is onder andere te merken aan de regenboogkleuren, die benadrukken dat spoort voor iedereen is – ongeacht afkomst, geloof en geaardheid. Ieder kind is dus van harte welkom om op een leuke manier mee te doen. Het toernooi was de afgelopen jaren een groot succes, en daar wordt dit jaar natuurlijk weer op gehoopt.

Schema
De wedstrijden worden verdeeld in drie blokken tussen 9:00 en 17:30, en als afsluiter zal er een feestelijke prijsuitreiking plaatsvinden. Vanaf donderdag 6 oktober komen de wedstrijdschema’s online. Inschrijven voor het jaarlijkse 4×4 voetbaltoernooi kan hier.