“Een echte primeur”: Halloween voor kinderen in Oud-Rijswijk

“Een echte primeur”: Halloween voor kinderen in Oud-Rijswijk

Vrijdag 28 oktober 2022 is het Halloween in Oud-Rijswijk – een echte primeur! Centrummanager Eric Wilderbeek: “Vorig jaar ging het door corona niet door. Het wordt een echt feest voor de kinderen, waaraan de winkeliers met plezier meewerken. Tussen 16:00 en 18:00 uur zijn er verschillende gratis activiteiten voor kinderen.”

Schminken en zoeken
“Ze kunnen zich laten schminken als Halloween-karakters,” gaat hij verder. “Dat is bij veel evenementen altijd een succes. Ook kunnen ze actief aan de gang. Er is een speurtocht door het centrum. Bij de winkels moeten ze in de etalage een cijfer zoeken en met het woord dat deze letters vormen krijgen ze een cadeautje.”

Voor de kinderen
Voor jonge Rijswijkers die mee gaan doen aan Halloween is er nog meer te doen en halen. Normaalgesproken gaan ze “trick-or-treaten” – langs de deuren gaan en snoep halen – bij de buren. Maar deze keer zullen de winkeliers als buren functioneren: in veel winkels zullen dan snoep en andere leuke dingen te halen zijn voor de kinderen. Zij moeten wel meedoen onder ouderlijk toezicht. “Het wordt zeker een leuke middag voor de kids, en we verwachten veel animo, ook al omdat het voor het eerst wordt georganiseerd in ons winkelcentrum.”

Ook in Rijswijk
Inmiddels viert meer dan de helft van de Nederlandse bevolking Halloween, een traditie die voornamelijk bekend is in de Verenigde Staten. Nu is het tijd voor Halloween om een leuke jaarlijkse traditie in (Oud) Rijswijk te worden.