Na-zomerdag op Landgoed Voorlei druk bezocht

Na-zomerdag op Landgoed Voorlei druk bezocht

Borghese Real Estate en KondorWessels Projecten organiseerden afgelopen zaterdag een na-zomerdag op Landgoed Voorlei. Op deze locatie worden een totaal van 325 woningen – in diverse categorieën – ontwikkeld. Het evenement werd gehouden in samenwerking met de gemeente. Het doel was om zowel de omgeving als de belangstellenden te informeren over de inrichting van het openbaar gebied en de status van alle deelplannen.

Genoeg te doen
Op het landgoed haar eerste na-zomerdag was het gezellig druk. Er was van alles te doen, blues- en jazzmuziek te horen en foodtrucks hun eten om van te genieten. Een terugkomende vraag van vele bezoekers was wanneer de verkoop zou starten en de makelaars betrokken zouden zijn. Gelukkig was de mensen informeren een prioriteit van de organisatoren, dus antwoorden op de vragen zouden er komen.

Wat komt er?
“Er is inderdaad veel belangstellen voor de energiezuinige woningen op Landgoed Voorlei,” zegt Marta Le Rütte, aanwezig namens projectteam Voorlei. “Direct vanaf het begin stond er een rij met een gemêleerd gezelschap van jonge gezinnen tot senioren. Het meest concrete nieuws is dat in de eerste helft van volgend jaar de grondgebondenwoningen in Het Lint, De Boomgaard en Vlietzicht in de verkoop gaan. Over een jaar volgt meer informatie over de appartementen. Sommige mensen gaven eerlijk aan niet zo lang te kunnen wachten.” Het groen was nog een onderwerp waar veel vragen over werden gesteld. Het antwoord: ruim tweederde van het bosrijke, parkachtige landscap van dertig hectare wordt openbaar – dan kan iedereen wandelen, fietsen, picknicken en meer in de mooie omgeving.

Toekomstige snufjes
Ook gingen mensen op de dag zelf al wandelen. Vele van hen kwamen enthousiast terug na de QR-wandelroute, die een doorkijkje geeft in de toekomst van Landgoed Voorlei – eigenlijk konden ze in de nabije toekomst kijken tijdens hun wandeling. Liefhebbers hiervoor werden een stukje op weg geholpen door kunstenaar Steven met zijn “scootmobank”: een loungebank op een scootmobiel. Deze heeft hij speciaal gemaakt voor het Landgoed Voorlei, zodat er overal van de ondergaande zon te genieten valt. Kortom: het was een informatieve, gezellige en zelfs klein beetje futuristische middag.