Speciaal filmprogramma voor Coming Out Day in Rijswijkse Schouwburg

Speciaal filmprogramma voor Coming Out Day in Rijswijkse Schouwburg

“Een hele normale boodschap, toch?” vind de Rijswijkse Schouwburg – en daarom worden op 11 oktober haar deuren geopend voor Coming Out Day. Samen met bewoners én instanties van Rijswijk gaan ze met elkaar in gesprek over inclusiviteit. Op deze dag zal het draaien om verbinding, open gesprekken en een gezellige avond in het theater. Dit jaar is het extra speciaal, omdat de opbrengsten volledig ten goede zullen komen van de John Blankenstein Foundation en het COC Haaglanden. Het volledige programma van de avond is hier te vinden.

Rijswijk voor iedereen
“Nationale Kom uit de kast dag” is de Nederlandse term voor Coming Out Day. Ieder jaar wordt deze op 11 oktober gevierd, om aandacht te vragen voor de positie van de LHBTIQ+ inwoners in Nederland. Dus ook in Rijswijk. Voormalig wethouder Johanna Besteman: “In Rijswijk moet iedereen zich welkom voelen. Dan maakt het dus niet uit wat je seksuele geaardheid is of je seksuele- of genderidentiteit. Iedereen moet onbelemmerd en veilig zichzelf kunnen zijn, zonder dat daar over geoordeeld wordt of gediscrimineerd. Ik doe daarom een beroep aan onze Rijswijkers om te allen tijd dat respect naar elkaar te kunnen tonen.”

Welzijnsnota
Er staan vier thema’s beschreven in de welzijnsnota van Rijswijk: eenzaamheid, mantelzorg, vrijwilligers en inclusie. Onder het laatste onderdeel valt de gendergelijkheid ambitie van de gemeente – alle Rijswijkers moeten zich thuis kunnen voelen, en de gemeente moet daarvoor zorgen. Voor de uitvoering hiervan is de gemeente een tijdje geleden een intensieve samenwerking gestart met lokale partners. Onder andere dit soort dagen – en de bijdrage van de Schouwburg – dragen bij aan het halen van deze belangrijke doelstelling.