Zeer grote brand in kas aan Hoflaan

Zeer grote brand in kas aan Hoflaan

Maandagavond 3 oktober is er brand uitgebroken in een kas aan de Hoflaan in Delft. Binnen korte tijd was er al veel vuur en rook want de brand werd snel groter.

Extra brandweer
Met spoed kwam de brandweer te plaatse. Daar schaalde ze snel op naar het sein “Zeer Grote Brand”. Extra brandweervoertuigen werden onmiddellijk naar de locatie gestuurd om te helpen.

De schade
Qua schade is de kas is gedeeltelijk verwoest door de brand, en is één persoon met rookinhalatie nagekeken door het ambulancepersoneel. De politie heeft de omgeving rondom de kas afgezet zodat hulpdiensten alle ruimte ter hun beschikking hebben. Ook is er een dierenarts ter plaatse gekomen, er waren namelijk kleine en grote huisdieren bij de brand betrokken, dus die moesten erna gecontroleerd worden.

Oorzaak onbekend
Het droneteam van de brandweer was ook ingezet tijdens het nablussen van de brand, ter ondersteuning van de manschappen die zich op de grond bevonden. Vervolgens, na de brand, waren de sloopwerkzaamheden begonnen. De oorzaak is nog niet bekend en zal worden onderzocht.