Burgemeester ontbijt met kinderen OBS de Bonte Tol

Burgemeester ontbijt met kinderen OBS de Bonte Tol

Leerlingen van basisschool Obs De Bonte Tol schoven dinsdag aan tafel in de raadszaal voor een ontbijt met burgemeester Björn Lugthart. Bakkerij Rijnbeek verzorgde een heerlijk gezond ontbijt.

Eerste schoolontbijt voor Björn
Voor burgemeester Björn Lugthart was het de eerste keer dat hij aan de ontbijttafel zat met leerlingen uit de gemeente Pijnacker-Nootdorp: Hij gaf aan dat het een leerzame en gezellige ochtend was. Tijdens het ontbijt sprak hij met de leerlingen over het belang van een goed en gezond ontbijt. Er zijn namelijk nog steeds veel kinderen die niet, niet altijd of niet gezond ontbijten en een gezond ontbijt geeft meer energie en zorgt ervoor dat kinderen zich goed kunt concentreren op school.”

Ontbijten volgens gezonde richtlijnen
Het ontbijt in de raadszaal voldeed aan de actuele richtlijnen van het Voedingscentrum. Er werd genoten van volkorenbrood, volkorenbolletjes en volkoren krentenbollen van Bakkerij Rijnbeek en gezond beleg. Verder konden de burgemeester en kinderen kiezen uit halfvolle zuivel, thee, groente en fruit. Gezond én lekker. Frans Rijnbeek van Bakkerij Rijnbeek gaf tijdens de bijeenkomst aan dat hij elke ochtend trots is als zijn bakker de inwoners van Pijnacker-Nootdorp blij kan maken met een gezond ontbijt met hun eigen gemaakte vers brood, dat in de eigen ambachtelijke bakkerij wordt gemaakt en rechtstreeks de winkels in gaat.

Extra bijzonder
Maar dat vandaag de burgemeester ook aanschuift voor een lekker ontbijt was toch wel extra bijzonder! Het burgemeestersontbijt is een mooie gelegenheid om ook aan de jongste inwoners onder ons mee te geven wat voor positief effect een ontbijt met volkorenbrood heeft op een goede start van je dag en ook om meer over het bakkersvak te vertellen, aldus Frans Rijnbeek