Campagne voor aandacht veilig fietsen op de rotonde begint zaterdag

Campagne voor aandacht veilig fietsen op de rotonde begint zaterdag

De gemeente Pijnacker-Nootdorp besteedt de komende maanden aandacht aan ‘Veilig gebruik van rotondes’ met de verkeerscampagne ‘Wij fietsen veilig op de rotonde’. Dit doen ze onder meer door posters langs de wegen en krijtverf op het wegdek.

Foto laten maken met activiteiten
De aftrap is op zaterdag 8 oktober om half 2 op Sportpark De Groene Wijdte, Sportlaan 4 in Pijnacker. Bezoekers kunnen hier ook een foto laten maken in een photobooth. Daarna zijn er activiteiten bij het Stanislascollege op maandag 10 oktober van 12.30 – 15.30 uur en op de weekmarkten van woensdag 12 oktober van 09.00 tot 11.30 uur op het Raadhuisplein in Pijnacker en van 12.30 tot 15.00 uur op het Paradeplein in Nootdorp.

Veilig onderweg
Een rotonde kan moeilijke verkeerssituaties opleveren. We willen allemaal het liefste zo snel mogelijk op onze bestemming zijn. Om daar veilig aan te komen, is het belangrijk dat je het fietspad niet afsnijdt via de weg of zebrapad en duidelijk richting aangeeft.