Panden gesloten na vondst harddrugs

Panden gesloten na vondst harddrugs

De gemeente heeft onlangs 3 panden gesloten na het vinden van harddrugs. De komende 3 maanden zijn de panden gesloten en de politie zal regelmatig controleren of dat ook zo is. Het is niet bekend waar deze 3 panden zijn.

Burgemeester Jules Bijl: “Het sluiten van panden doen we niet zomaar. De impact voor de eigenaar is groot. Maar de veiligheid van de buurt staat voorop. Ik sta voor een veilige omgeving voor al onze inwoners. Drugs tolereren we niet.”

De gemeente kan een woning sluiten op grond van de Opiumwet. Het is verboden om verdovende middelen in huis te hebben of te vervaardigen. Met de sluiting van de panden wordt getracht herhaling van de overtreding op die locatie te voorkomen en de openbare orde in de buurt hersteld.