Galerie Arti Shock bestaat 50 jaar

Galerie Arti Shock bestaat 50 jaar

Galerie Arti Shock dat gevestigd zit in de Schoolstraat vierde zondag 2 oktober hun 50-jarig bestaan. Dat werd op feestelijke en creatieve wijze gevierd.

Eerste tentoonstelling
Deze feestelijke gebeurtenis begon op het plein voor museum Rijswijk waar voorzitter Alfons Hams de eerste tentoonstelling opende. De activiteiten werden omlijst door het ‘Het klein maar dapper orkest’ en twee modellen in feestelijke gewaden, wat ontworpen is door modeontwerper Lichel van den Ende.

Ledententoonstelling
Na de officiële opening vond in galerie Arti Shock de opening van de ledententoonstelling plaats. Bij de tentoonstelling ontving fotograaf Erik Rumpff uit handen van wethouder Mark Wit de Arti Shock prijs 2022. De overige genomineerden waren Ellen Endhoven en Arnold Sas.

Jubileum expostitie
Van 9 tot 20 oktober is in de galerie de jubileum expositie. Deze expositie is van de winnaars van de Arti Shock Prijs. Op deze tentoonstelling zijn de prijswinnende kunstwerken te zien van de kunstenaars die vanaf 1991 de Arti Shock Prijs hebben gewonnen. Naast het prijswinnende werk is er ook nieuw werk van deze kunstenaars te zien. De opening is zondag 9 oktober om 15.00 uur. Tijdens de opening wordt een boek van Willem van der Ende gepresenteerd over de geschiedenis van de galerie en de winnaars van de Arti Shock prijs.

Het goede doel
Naast de jubileum expositie, is er van 2 tot 20 oktober een extra positie voor het goede doel. In de galerie hangt werk gemaakt en geschonken door kunstenaars van Arti Shock. Dit werk is voor €50,- te koop. De volledige opbrengst gaat naar het project ‘Tweede Thuis’ van de Rijswijkse stichting Don Bosco.

De expositie is geopend van zondag 2 tot donderdag 20 oktober. Toegang is gratis

Openingstijden:
Woensdag: 13.00-17.00 uur
Donderdag: 13.00-17.00 uur
Vrijdag: 13.00-17.00 uur
Zaterdag: 11.00-16.00 uur
Zondag: 14.00-17.00