Expositie van schilderclub Stervoorde geopend door kunstenaar Ton Schouten

Expositie van schilderclub Stervoorde geopend door kunstenaar Ton Schouten

Kunstenaar Ton Schouten opende op vrijdag 7 oktober de expositie van Rijswijkse schilderclub Stervoorde. Deze is te zien bij de Kunstuitleen in de Rijswijkse bibliotheek tot en met 29 oktober. De expositie is divers en met passie gemaakt en gepresenteerd.

Geen thema, veel diversiteit
Er is geen vast thema te vinden tussen alle kunstwerken. Het was namelijk met de bedoeling dat de leden zeer verschillend werk leverden. Daarom is er ook met allerlei verschillende materialen gewerkt: kleurpotloden, pastelkrijt, acryl, olieverf en aquarel. Het werk dat iedereen mocht inleveren voor de expositie was dus naar eigen inzicht en op eigen manier. Eigenlijk was geen thema hebben het thema.

Enthousiasme 
Richard Tofor, Jos Reneman en Ferry Verburght hebben de expositie ingericht. Volgens hen ligt de kwaliteit van de schilderstukken hoog, en zal het Rijswijkse publiek mede daardoor genieten van alles wat de expositie te bieden heeft. De leden van de schilderclub Stervoorde komen elke week bij elkaar om samen te schilderen. Deelnemers van de club hebben er veel plezier in: “Je wordt er blij van,” zeggen de mensen. “Ook leer je van elkaar. De sociale functie is erg belangrijk.”