Lunchconcert van Flutamuze op 16 oktober in de Ontmoetingskerk

Lunchconcert van Flutamuze op 16 oktober in de Ontmoetingskerk

De Ontmoetingskerk in Pijnacker wil met het project ‘Kerk naar Buiten’ bereiken dat de gemeente haar bewoners elkaar kunnen ontmoeten in een ontspannen sfeer, zowel binnen als buiten de kerk. Hiervoor zijn en worden verschillende activiteiten georganiseerd die voor iedereen toegankelijk zijn. Bijvoorbeeld koffieochtenden, lunchconcerten, ontmoetingsmaaltijden en meer.

De lunchconcerten
In september 2021 is de Ontmoetingskerk begonnen met het maandelijks organiseren van lunchconcerten. Deze vinden plaats op een zondag van 12 tot 1 uur ’s middags. Het is belangrijk dat iedereen hierbij langs kan komen: mensen die vanuit een kerkdienst komen en mensen die vanuit huis komen kunnen terecht bij de inloop vanaf half 12. Hierbij krijgt men een kopje koffie en een broodje, en na afloop kan er nagepraat worden onder ‘een glaasje en een knabbeltje’. Daar draait het namelijk om: samen genieten van de muziek en na afloop met elkaar het gesprek aangaan.

Binnenkort: Flutamuze
Aankomend weekend zal het volgende lunchconcert plaatsvinden met het ensemble Flutamuze. Zij zijn opgericht in 2015 als blokfluitkwartet opgericht in Gorinchem en in de loop der jaren uitgegroeid tot een veelzijdig ensemble dat vele verschillende instrumenten bespeelt. Zij zullen zich presenteren in twee instrumentele bezettingen. Muziek uit de Barok en de Renaissance van onder andere Vitali, Byrd en Bach staat op het programma. Het ensemble staat er klaar voor om een afwisselend concert te geven op het gebied van geluid én beeld.

Waar en wanneer?
Op zondag 16 oktober van half 12 tot 1 uur ’s middags is iedereen welkom in de Ontmoetingskerk aan de Klapwijkseweg 91 in Pijnacker. De toegang is gratis en na afloop is er een collecte om de onkosten te dekken.