National Coming Out Day in Rijswijk

National Coming Out Day in Rijswijk

Vandaag is het National Coming Out Day in Nederland. Het statement van deze internationale dag is dat je helemaal jezelf mag zijn, ongeacht seksuele geaardheid of genderidentiteit. Zo ook in Rijswijk. Ter gelegenheid van deze dag, hees wethouder Gijs van Malsen vanochtend de vlag.

Samen voor inclusie
De regenboogvlag wappert door het hele land en door heel Rijswijk. Niet alleen de gemeente vlagt, bij het huidige stadskantoor en het Huis van de Stad wordt ook gevlagd. Welzijn Rijswijk, GGD Haaglanden, COC Haaglanden, Stichting Trias en Stichting voor Inclusie en Discriminatiebestrijding doen ook mee met deze speciale actie.  Op deze manier wordt er ook meer aandacht gegeven aan de inclusieve samenleving in Nederland.

Plak de vlag
Gijs van Malsen roept iedereen op om de vlag op te hangen. Dat kan met een ‘echte’ vlag, of met de vlag uit Groot Rijswijk van afgelopen donderdag. Daarin is een paginagrote regenboogvlag gedrukt die iedereen achter het raam kan hangen. Deze actie ‘plak de vlag’ was vorig jaar een initiatief van de Jongerenraad van gemeente Westland en vindt dit jaar ook in Rijswijk en Leidschendam-Voorburg plaats.