Brandweer uren bezig met dubbele brand aan de Faunalaan in Pijnacker

Brandweer uren bezig met dubbele brand aan de Faunalaan in Pijnacker

Woensdagavond vond er een buitenbrand plaats aan de Faunalaan in Pijnacker. De brandweer werd rond 19:10 gealarmeerd en kwam snel ter plaatse bij het vuur.

Opnieuw brand
Daar troffen zij hopen gras en hooibalen aan die aan het smeulen waren. Na een tijdje wisten ze het vuur te blussen en gingen ze terug naar de kazerne. Echter bleek het vuur nog niet volledig gedoofd te zijn: het gras en de hooibalen begonnen opnieuw te smeulen. De brandweer was weer naar het incident gestuurd om het vuur een tweede keer te blussen.

Kraan ter plaatse
Uren na de oorspronkelijke alarmering waren de brandweerlieden nog steeds bezig met het vuur blussen. De gemeente was toen ingeseind om met een kraan ter plaatse te komen en op deze manier de hooibalen uit elkaar te trekken, in de hoop dat het vuur zo wel gedoofd kon worden.