Vermoedelijke brandstichting bij De Smeltkroes in Rijswijk

Vermoedelijke brandstichting bij De Smeltkroes in Rijswijk

Door: Sebastiaan Barel –

Maandagavond 17 oktober heeft de brandweer een beginnende brand weten te blussen bij Welzijnsgebouw De Smeltkroes in Rijswijk. Er wordt uitgegaan van brandstichting.

Brand bij gevel
Even voor negenen is de brandweer gealarmeerd, omdat iemand vlammen opmerkte bij het gebouw, dat is gelegen aan het Pieter Postmapad.

Een gevel bleek in brand te staan. De brandweer wist snel het vuur te blussen en kon daarmee erger voorkomen. Het lijkt erop dat er moedwillig brand is gesticht.

De politiehelikopter heeft een tijdje boven het gebied gecirkeld. Het is niet bekend of de politie mogelijke verdachten heeft aangehouden.

Welzijnsgebouw
Het gebouw is onderdeel van Fonteynenburg en wordt gebruikt in samenwerking met verschillende welzijnsorganisaties. Mensen met psychische klachten kunnen er terecht voor begeleiding en voor het opdoen van sociale contacten op een laagdrempelige manier.

Tips melden
Mensen die mogelijk iets gezien of gehoord hebben, kunnen dit uiteraard melden bij de politie. Dit kan door contact op te nemen met de politie Rijswijk via 0900-8844.