Wethouder Gijs van Malsen bezocht Voedselbank Haaglanden

Wethouder Gijs van Malsen bezocht Voedselbank Haaglanden

Door: Anne Schuiling –

Afgelopen vrijdag 14 oktober bezocht wethouder Gijs van Malsen samen met collega’s Mariëlle Vavier, wethouder Armoede, Inclusie en Volksgezondheid en Bouke Velzen, wethouder Sociale Zaken & Duurzaamheid , Voedselbank Haaglanden.

Hard nodig
De wethouders kwamen vrijdag met een doel naar de Voedselbank. Zij kwamen voornamelijk langs om te bespreken hoe de gemeenten Zoetermeer, Rijswijk en Den Haag hun steentje kunnen bijdragen aan Voedselbank Haaglanden. Het bezoek was volgens Gijs van Malsen erg geslaagd. ”Het is inspirerend en helaas broodnodig broodnodig”. Zo spoort hij mensen aan om te doneren via de site van Voedselbank Haaglanden.

Rondleiding
Gijs van Malsen en zijn collega’s kwamen niet alleen voor een rondleiding door het magazijn in het distributiecentrum van Voedselbank Haaglanden, wat gelegen ligt in Wateringen. Ook vertelden vrijwilligers die daar helpen over het tekort aan voedsel. Er komt namelijk steeds minder voedsel binnen, maar de vraag naar voedsel wordt alleen maar groter. Dit komt door het toenemende percentage klanten die zich aanmelden.

Behoefte aan rijst, pasta en groente

Voedselbank Haaglanden roept iedereen op om mee te helpen met het inzamelen van voedsel. Er is voornamelijk behoefte aan rijst, pasta en groente in blik of pot.

Mocht u misschien willen doneren? Dat kan via de site van Voedselbank Haaglanden: https://voedselbankhaaglanden.nl/doneren-pagina/