Feestelijke opening nieuw educatief natuurcentrum

Feestelijke opening nieuw educatief natuurcentrum

Door: Anne Schuiling –

Zondag 16 oktober is in het Wilhelminapark een nieuw educatief centrum in de Natuurtuin geopend. Naast vele gezinnen was ook wethouder Mark Wit bij de feestelijke opening aanwezig. Hij opende het gebouw door het nieuwe naambord te onthullen.

Duurzaam vervangen
De oude blokhut, wat eerder in de Natuurtuin stond, is vervangen voor een nieuw duurzaam gebouw. De blokhut was te klein geworden en vergde ook heel veel onderhoud. Met de hulp van vele partijen kunnen de vrijwilligers van de Stichting Natuurtuin Wilhelminapark hun werk nu nog beter uitvoeren. Zo kunnen zij de tuin beter onderhouden en beheren, maar daarnaast ook het beter kunnen verzorgen van natuur- en milieueducatie.

Rondleidingen en open dagen
Alles is erop gericht om zoveel mogelijk kinderen en volwassenen te laten genieten van deze mooi onderhouden natuurtuin en daar ook veel van te leren. Zo worden er binnenkort vele rondleidingen en open dagen georganiseerd voor jong en oud.

Feestelijk programma
Er was zondag veel te zien en te doen tijdens de feestelijke opening. Er was een markt met kraampjes aanwezig, verschillende speurtochten voor kinderen en er werden al een aantal rondleidingen door vrijwilligers gegeven. De eerste 100 bezoekers die het nieuwe centrum bezochten, kregen een gratis potje honing. Ook werden er een aantal kinderboeken verloot. Met een hapje en een drankje werd de dag succesvol afgesloten.