Ruim 500 winterjassen opgehaald bij actie voor mensen met laag inkomen

Ruim 500 winterjassen opgehaald bij actie voor mensen met laag inkomen

Door: Anne Schuiling –

Tussen 3 en 14 oktober vond de winterjassenactie plaats in Rijswijk. Mensen met een laag inkomen kregen de mogelijkheid om een gratis winterjas op te halen bij een speciaal ingerichte winkel. Daardoor hoeven de gemeente haar inwoners deze winter geen kou te lijden. Meer dan 500 mensen hebben een winterjas opgehaald.

Een groot succes
De pop-up winterjassenwinkel bevond zich in De Sfinx, een sport-fashion winkel op het Stanislascollege. Hij werd op de eerste dag geopend door wethouder Gijs van Malsen. Inwoners van Rijswijk met een Ooievaarspas konden gedurende de anderhalve week dat hij open was een gratis winterjas naar keuze uitkiezen. Uiteindelijk waren er meer dan 500 winterjassen opgehaald, ongeveer 50 meer dan vorig jaar. Dat maakte de actie van dit jaar een nog groter succses.

Landelijk nieuws
Het nieuws over de winterjassenactie heeft zich na de opening snel verspreid. Dinsdag 4 oktober plaatste LINDA. een artikel over de actie, en het NOS Jeugdjournaal nam zelfs een kijkje in de pop-up winkel. Op deze aandacht werd zeer positief en enthousiast gereageerd. Zo komen de inwoners van Rijswijk een warme winter tegemoet.