De zoektocht naar nieuwe kinderrechtenambassadeurs is begonnen

De zoektocht naar nieuwe kinderrechtenambassadeurs is begonnen

Door: Jesper Kros – De termijn van de huidige kinderrechtenambassadeurs is bijna afgelopen. Daarom is de gemeente opzoek naar nieuwe kinderen die willen opkomen voor de rechten van de kinderen in de stad.

Wat is een kinderrechtenambassadeur?
De kinderrechtenambassadeur luistert aandachtig naar zijn mede leeftijdsgenoten en houdt zichzelf op de hoogte wat er in Rijswijk afspeelt. De ambassadeurs zullen aanwezig zijn bij diverse activiteiten in de gemeente denk aan de herdenking van de vrede van Rijswijk. 9 keer per jaar zullen er besprekingen zijn tussen de gemeente en de ambassadeurs. Hier kunnen er plannen en ideeën worden gewisseld. Wethouders hebben af en toe ook moeite met hun werk en kunnen daar af en toe de visie van een kind goed gebruiken.

Meld je aan! 
Kinderen die in groep 7 zitten op een Rijswijkse basisschool hebben de tijd tot 18 november om zich aan te melden bij kinderrechtencoach Mike van der Kraan. Er mag maar leerling per klas als er meerdere aanmeldingen zijn zal er in overleg met de docent een keuze worden gemaakt.