In Pijnacker gevestigde buitenwinkel Bever wint duurzaamheid vakprijs

In Pijnacker gevestigde buitenwinkel Bever wint duurzaamheid vakprijs

Door: Arvid van Oosten –

Wethouder Economie Bart van Straten bracht gisteravond een bezoek aan Bever om ze te feliciteren. De buitenwinkel heeft namelijk de vakprijs “ABN AMRO Sustainable Retailer of the Year” gewonnen. Dit deed hij namens de gemeente bij Arjen Jintes, Finance director en Christian de Jong, Manager Duurzaamheid & Innovatie op Bever’s hoofdkantoor in Pijnacker.

Serieus over duurzaamheid
Volgens een jury en publiek presteert buitenwinkel Bever het beste op het gebied van duurzaamheid. Daarom ontvingen ze de prijs. Het bedrijf houdt zich onder andere bezig met het verhelpen van het wereldwijde afvalprobleem. Daarmee zijn ze een voorloper. Ze hebben de afgelopen tijd de leiding genomen om uitstroom van outdoorkleding, waar ze veel van verkopen, beter te organiseren, zodat er minder verspilt wordt.

Repareren en recyclen
Ook biedt het bedrijf reparatie- en onderhoudsservices zodat (hun) spullen langer meegaan. Als producten echt op zijn krijgen ze een tweede leven via een eigen recylcestraat, die Bever als eerste retailbedrijf van Nederland oprichtte. Daarmee inspireren ze klanten en andere bedrijven om duurzamere keuzes te maken op het gebied van outdoorspullen, kopen, ondernemen en meer.

Trots op Bever
“Wij zijn trots dat een bedrijf als Bever, dat zo met duurzaamheid bezig is, al meer dan een decennium gevestigd is in onze gemeente. Tijdens een rondleiding heb ik gezien hoe het recycleproces werkt. Uniek en bijzonder om te zien. Echt een inspiratiebron voor andere ondernemers,” aldus Bart van Straten.