Beeldende kunst in Huis van de Stad met Expositie Rijswijk Talent Award

Beeldende kunst in Huis van de Stad met Expositie Rijswijk Talent Award

Door: Joey Koeijvoets –

Op 21 en 22 oktober zullen deelnemers van de Rijswijk Talent Award hun beeldend werk exposeren in het Huis van de Stad in Rijswijk. Wethouder Mark Wit opende de tentoonstelling vrijdag. De eerste geïnteresseerde bezoekers konden aansluitend een kijkje nemen. Zaterdag van 10:00 tot 15:00 uur is iedereen ook nog van harte welkom om de grote diversiteit aan werk te bezichtigen. Ook kunnen bezoekers zich aanmelden voor een rondleiding door het iconische gebouw.

Organisatie en thema
Trias, Centrum voor de Kunsten, Museum Rijswijk en andere lokale culture organisaties organiseren de beeldende editie van de Rijswijk Talent Award. Ruim 87 deelnemers tonen hun kunstwerken rond het Atrium. Daarmee wordt het doel van de Rijswijk Talent Award bereikt: talentontwikkeling stimuleren en meer aandacht geven aan de beeldende kunst in Rijswijk. Ook is er dit jaar een thema, namelijk Transitie. Dit wordt gedefineerd als een structurele verandering van een oude fase naar een nieuwe fase; een grote verandering.

De winnaars
De genomineerden zullen op 22 oktober bekend worden gemaakt. Zij zullen dan de kans krijgen om tijdens de Kunstroute in winkeletalages hun werk te tonen, zodat nog meer Rijswijkers en bezoekers het te zien krijgen.

Exposeren in Rijswijk
De finalisten én publiekswinnaar exposeren op 5 en 6 november hun werk in Museum Rijswijk. De winnaar van de Rijswijk Talent Award ontvangt een geldbedrag van 500 euro, wat zij dan kunnen besteden aan verdere talentontwikkeling. Door deze manier van presenteren en uitreiken wordt de beeldende kunst van en in Rijswijk groter en bekender.