Mogelijke vertragingen door werkzaamheden bij Prins Clausplein

Door: Sebastiaan Barel –

Rijkswaterstaat voert groot onderhoud uit aan het Prins Clausplein. Dit weekend is het laatste weekend dat er aan de weg wordt gewerkt op dit stukje weg. Dit weekend zal het verkeer op de snelweg A4 vanuit Delft en Leiden niet naar de snelweg A12 richting Utrecht kunnen rijden. Houd hierdoor rekening met een extra reistijd van 10 tot 30 minuten.

10 minuten extra reistijd
Er wordt ook gewerkt aan de parallelweg A4 tussen Den Haag Ypenburg en knooppunt Prins Clausplein. Er zijn daar asfalteringswerkzaamheden. De weg is niet volledig afgesloten, want er blijft één rijstrook beschikbaar. De vertraging kan oplopen tot maximaal 10 minuten. De snelheid gaat tijdens het weekend van de werkzaamheden omlaag naar 70 kilometer per uur. Er is een omleiding ingesteld en de werkzaamheden zijn afgerond op maandagochtend om 05:00 uur.

Omleidingen
Het verkeer wordt door middel van borden op de hoogte gesteld van omleidingen. Het advies van Rijkswaterstaat is om op tijd te vertrekken en vertraging in te calculeren voor je reis zodat je niet voor verrassingen komt te staan.