De sloop van de Sterpassage is begonnen

De sloop van de Sterpassage is begonnen

Door: Jesper Kros

Deze week is de sloop van de sterpassage begonnen. De passage die onderdeel was winkelcentrum Bogaard gaat weg om ruimte te maken voor The Orchard I en II, gebouwen van verschillende hoogtes met winkels en andere voorzieningen. De gebouwen zullen beschikken over 450 woningen.

Weinig geluid en verkeershinder
De sloop zal geluidsarm worden gedaan door het gebouw niet kapot te slaan, maar “fijn te knijpen”. Ook het verkeer ondervindt tijdens de sloop bijna geen hinder: fietsers aan de Steenvoordelaan zullen moeten oversteken, maar auto’s kunnen er gewoon blijven rijden. Transportbewegingen vinden bewust plaats buiten de spits om, maar de Hoogvliet blijft staan. Tussen de Hoogvliet en de rest van de Sterpassage wordt een lege strook gecreëerd, zodat de supermarkt en haar klanten zo min mogelijk last hebben van geluidshinder.