Draag ook bij aan het toekomstige uiterlijk van de Herenstraat

Draag ook bij aan het toekomstige uiterlijk van de Herenstraat

Door: Arvid van Oosten –

Gemeente Rijswijk is opzoek naar mensen die vaak in de Herenstraat te vinden zijn. Inwoners, bezoekers, ondernemers: iedereen kan bijdragen, en wat diversiteit is juist handig.

Een nieuwe uitstraling van de Herenstraat
De gemeente is namelijk aan het onderzoeken hoe de karakteristieke winkelstraat tussen het voetgangersgebied en de kruising Haagweg het best opnieuw ingericht kan worden. Door zo’n perfect-uitgedachte inrichting te realiseren wordt de straat aantrekkelijker en zal hij bijdragen aan de historische uitstraling, gezelligheid en veiligheid van het winkelcentrum en Oud-Rijswijk.

Draag bij aan Rijswijk
Daar kunnen mensen die de straat goed kennen bij helpen. Daarom is het van 24 oktober tot en met 7 november mogelijk om via dit online participatieplatform uw suggesties, wensen en ideeën te laten horen, en misschien worden ze binnenkort wel onderdeel van de “nieuwe” Herenstraat. Een mooi iets om aan bij te dragen in Rijswijk.

Identiteit van het gebied
Ook houdt de gemeente zich bezig met de identiteit van de Herenstraat, vooral door de vraag te stellen: wat ís de identiteit van deze historische Rijswijkse straat? Onder andere de onderdelen van het gebied dat je kunt zien en aanraken zijn onderdeel van de identiteit. Maar de tegenovergestelde delen, waarbij je dat juist niet kunt doen, maken er onderdeel van uit. Denk hierbij aan de cultuur, de sfeer en de geschiedenis. Deze onderdelen te samen creëeren de identiteit van de Herenstraat.

Historische en toekomstige gedeeltes
De gemeente Rijswijk verzamelt allerlei foto’s die bijdragen aan het definiëren van de identiteit van de Herenstraat. Dit zijn historische gedeeltes van het gebied, maar ook gedeeltes die nog niet eens bestaan; die in de toekomst ontwikkeld zullen worden. Bijvoorbeeld een bepaald type bankjes, lantaarnpalen, afvalbakken of bestrating. Ook de algemene inrichting van de straat is hier een onderdeel van. Inspiratie kan onder andere gehaald worden uit andere buurten in Rijswijk.

Plaats je foto
Hier kunnen de inwoners en bezoekers van Rijswijk ook aan bijdragen. Door hier naartoe te gaan en je foto te uploaden (via de “plaats bijdrage” knop) kun je zelf bijdragen aan de inspiratie voor- en identiteit van de Herenstraat, en hoe deze historische plek in Rijswijk er in de nabije toekomst uit zal komen te zien. De gemeente vind het belangrijk dat de inwoners van Rijswijk inspraak hebben over de toekomst van de stad, dus je bent hartelijk uitgenodigd om je stem daarover te laten horen.