Halloween 2022 wordt gevierd door heel Rijswijk

Halloween 2022 wordt gevierd door heel Rijswijk

Door: Arvid van Oosten –

Rijswijk heeft verschillende activiteiten georganiseerd voor Halloween in 2022. Van spookhuizen tot trick-or-treats, er is eind oktober van alles te doen binnen de gemeente.

Bogaard Stadscentrum en Oud-Rijswijk
Van zaterdag 22 oktober tot en met zondag 30 oktober staat er een Halloween spookhuis in Bogaard Stadscentrum. Ook is er een speurtocht door winkelcentrum Oud-Rijswijk op vrijdag 28 oktober. Daar zullen tussen 16:00 en 18:00 allerlei gratis activiteiten voor kinderen te bezoeken zijn. Hierbij kunnen ze zich onder andere laten schminken en meedoen aan een puzzel waar cadeautjes mee te behalen zijn. Halloween in Oud-Rijswijk wordt gezien als een echte primeur en een feestdag die hopelijk in de toekomst weer terugkeert.

RijswijkBuiten
Voor de rest valt er dit jaar veel te trick-or-treaten in Rijswijk. Bijvoorbeeld in RijswijkBuiten, de meest kinderrijke buurt in Rijswijk. Daar zijn veel versierde pompoenen, doodshoofden en skeletten te vinden – als decoratie op huizen. Hier wordt Halloween op 29 oktober van 19:00 tot 21:00 uur gevierd. Er wordt een poster op het raam gehangen bij huizen die meedoen, en deze kunnen zich zelfs op een speciale kaart zetten op Google Maps. Er zijn al tientallen adressen in de buurt aangemeld.

Andere buurten
In de Strijp wordt Halloween ook op 29 oktober gevierd, maar iets eerder: van 18:30 tot 20:30 uur. In Hoekpolder wordt Halloween om dezelfde tijd gevierd, maar een dag later. Daar is op 21 oktober een flyer in de wijk verspreid, en deze hangt nu op de deur of het raam bij huizen waarbij kinderen mogen aanbellen voor snoepjes. Ook doet de Muziekbuurt mee; daar vindt tot slot een Halloween-lampionnentocht plaats, op 31 oktober. Daarvoor kunnen kinderen met hun ouders verzamelen om 18:00 bij de Admiraal Helfrichsingel 51, waar ze een lampion zullen krijgen om mee te doen.