1300 euro energietoeslag in totaal voor Rijswijkers deze winter

1300 euro energietoeslag in totaal voor Rijswijkers deze winter

Door de stijgende energieprijzen heeft kabinet op 7 juli 2022 besloten de eenmalige energietoeslag te verhogen van 800 naar 1300 euro. Dat geldt ook voor alle rechthebbende inwoners van Rijswijk. De gemeente gaat hier per direct mee aan de slag, om alle Rijswijkers te helpen met het betalen van hun energierekening.

Extra 500 euro toeslag
Eerder dit jaar ontvingen alle huishoudens met een inkomen tot maximaal 130% van het Wettelijk Social Minimum een eenmalige toeslag van 800 euro. Daarbovenop komt een aanvullende toeslag van 500 euro, dus 1300 euro in totaal, voor alle rechthebbende huishoudens in Rijswijk. Daarvoor moet wel aan bepaalde voorwaarden worden voldaan. Zo verschilt het wanneer je aanvullende toeslag krijgt:

Wanneer krijg je het?
Als je een uitkering van de gemeente (bijstand, IAOW- IAOZ of BBZ) hebt, krijg je de toeslag uiterlijk 1 november automatisch op je rekening gestort. Mocht je een energietoeslag hebben aangevraagd en deze uitgekeerd hebben gekregen, krijg je ook uiterlijk 1 november de aanvullende toeslag automatisch op je rekening gestort. In het geval dat je aanvraag nog niet afgehandeld of aangevraagd is, krijgt je binnen de wettelijke termijn van 8 weken een bedrag van 1300 euro.

Aanvraag en 2023
Tot 31 december 2022 kun je de energietoeslag aanvragen via het aanvraagformulier op de website van Gemeente Rijswijk. Het kabinet heeft aangekondigd dat een energietoeslag van 1300 euro in 2023 weer komt, maar het is nog niet mogelijk om daar een aanvraag voor in te dienen.