Gloednieuwe pumptrack en skatebaan geven jongeren een eigen plek in 2023

Gloednieuwe pumptrack en skatebaan geven jongeren een eigen plek in 2023

Onder de jongeren én gemeente van Pijnacker-Nootdorp speelt de gedachte al langer: een skatebaan, pumptrack, BMX-park, hoe je het ook wilt noemen – er moet er één komen. Voornamelijk onder de jeugd is er een grote behoefte aan een ontmoetingsplek waar gesport en gespeeld kan worden in de gemeente. De gemeenteraad trok er bij de begrotingsbehandeling van 2022 ook geld voor uit, maar een daadwerkelijke realisatie is een langzaam proces.

Goed voor jongeren en gemeente
Bijna een jaar geleden werd er al geld gereserveerd voor een skatepark in Delfgauw en Klapwijk en een pumptrack in Nootdorp. Hiervan is nog niets afgerond, terwijl het van belang is voor de jongeren. Zo’n locatie in de gemeente zou ook de problemen veroorzaakt door samenscholing en overlast, iets waar onder andere het winkelcentrum Parade flink mee kampt, verminderen.

Locaties worden verbetert
Op de hoek van de Laan van Floris de Vijfde en de Poort van Nootdorp functioneert een sport- en speellocatie als belangrijke ontmoetingsplaats voor de gemeente haar jeugd. Hier komt, naast de al bestaande voetbal- en basketbalkooi en skatebaan, een uitdagende pumptrack. Voor wie daar nog nooit van heeft gehoord: het is een asfaltbaan met allerlei hoogteverschillen, bochten en bulten, waarin mensen kunnen skaten en fietsen met mountainbikes, crossfietsen en andere stuntvoertuigen.

Geduld voor pumptrack en skatepark
De fractie van Progressief Pijnacker-Nootdorp heeft over al deze kwesties geïnformeerd, voorafgaand aan de behandeling van de eerstvolgende begroting. Het antwoord dat zij kregen luidde: het komt eraan, maar een beetje geduld is vereist. De aanleg van de pumptrack in Nootdorp staat namelijk gepland voor april 2023, en de afronding van het Skatepark in Klapwijk kan nog tot eind 2023 duren. De jongeren van Pijnacker-Nootdorp zullen dus hun eigen plek krijgen, alleen moeten ze er nog een half jaar of langer op wachten.