Programma van Sinterklaas intocht Leidschendam-Voorburg op 12 november

Programma van Sinterklaas intocht Leidschendam-Voorburg op 12 november

Op 12 november 2022 komt Sinterklaas weer naar Leidschendam-Voorburg. De intocht met zijn stoomboot en pieten wordt rond 10:30 uur verwacht in de Sluis. Het pietenorkest is de Sint vooruit gereisd en zal vanaf 10:15 uur al vrolijk aan het spelen zijn. Iedereen die de optocht gezellig wilt komen bekijken, wordt geadviseerd aan de kant van Voorburg te gaan staan.

Damlaan
De Sint zal na het uitstappen in de Sluis via het Damplein richting de Damlaan wandelen, waar ter hoogte van het voormalig postkantoor een groot podium staat. Vanaf ongeveer 11:00 uur zal de Lakeipiet daar beginnen met een gezellig meezingfestein. Een half uur later is de Sint verwacht daar aan te komen, waar hij officieel verwelkomt zal worden door Leidschendam haar (loco)burgemeester. Sinterklaasliedjes zullen gezongen worden, waarna hij verder trekt naar de Huygenshaven in Voorburg.

Huygenshaven
Daar zullen de pieten vanaf 12:45 uur te vinden zijn, in afwachting van Sinterklaas en zijn stoomboot, die rond 13:00 uur zal aanmeren in de haven, nabij de Kerkbrug. Daar zal hij opnieuw verwelkomt worden door Voorburg haar loco-burgemeester. Hij zal vervolgens ruim de tijd nemen om alle kinderen langs de weg gedag te zeggen. Hierna zal het hele Sinterklaas gezelschap verder wandelen door de Kerkstraat naar de Herenstraat.

Herenstraat en terugkeer
In de Herenstraat is ook een podium te vinden. Daar zullen de lakeipiet en al zijn collega’s vanaf 13:30 uur een feestje aan het bouwen zijn, zodat Sinterklaas om 14:30 uur nogmaals feestelijk welkom geheten kan worden in de gemeente. Hier kunnen alle aanwezige kinderen laten horen hoe goed zij hun stembanden en Sinterklaasliedjes geoefend hebben. Vervolgens zullen de Sint en zijn pieten een rondwandeling door het Huygenskwartier maken. Rond 15:15 zullen Sinterklaas en alle pieten weer terugkeren naar hun logeeradres.

Aanpassingen in het verkeer
Om op een handige manier aanwezig te kunnen zijn voor deze feestelijke intocht, is het mogelijk om gratis te parkeren in de garage onder het Damplein. Deze is te bereiken via de Rijnlandstraat. Ook is het handig om te onthouden dat de Damlaan van 9:30 tot 12:45 uur is afgesloten. De brug is dit ook, maar dan tussen 10:00 en 11:30 uur. Om dezelfde tijd is de Damhoudersstraat afgesloten. Verkeer vanuit de Regthuysstraat mag dan alleen richting de Nieuwstraat. Deze afsluitingen zijn nodig om de intocht van Sinterklaas goed te laten verlopen, en er is rekening gehouden met de bezoekers doormiddel van de aangegeven omwegen.