GroenLinks thema-avond over de gemeente haar energietransitie op 2 november

GroenLinks thema-avond over de gemeente haar energietransitie op 2 november

Op woensdag 2 november om 20:00 uur vindt een gezamenlijke thema-avond van GroenLinks over de energietransitie plaats. De locatie hiervan is Paviljoen te Werve in Rijswijk. De belangrijkste vraag die aan orde zal komen is: hoe kunnen we mensen meekrijgen in de energietransitie?

Organisatie
Iedereen is welkom om mee te denken en prate over de manier waarop mensen benaderd kunnen worden in de uitvoering van de energietransitie. De gezamenlijke ledenavond wordt georganiseerd door GroenLinks Rijswijk, GroenLinks Leidschendam-Voorburg en GroenLinks Delft.

Er wordt al bijgedragen
Sommige inwoners van de gemeentes zijn al druk bezig met zelf bijdragen aan de energietransitie, zien ook de GroenLinks fracties. Zij isoleren bijvoorbeeld hun huis, plaatsen zonnepanelen en rijden minder en/of elektrisch. GroenLinks vraagt zich ook af of deze mensen geholpen kunnen worden in verdere stappen zetten om nóg duurzamer te leven.

Verschillende mogelijkheden
Er zitten verschillen in de aanpak van de uitvoering. Verduurzamen en bijdragen aan de energietransitie is namelijk op allerlei manieren mogelijk. Deze verschillen en manieren van aanpak worden uitgelegd tijdens de avond, die wordt ingeleid door Sam Schwenke, klimaatadviseur Gemeente Den Haag en raadslid met onder andere klimaatadaptatie in haar portefeuille. Zij zal haar visie geven op de Rijswijkse energietransitie, de benodigde veranderingen in de gebouwde omgeving en de kansen in de raad.

Aanwezigen en gesprekken
Ook zullen Rinske Wessels, fractievoorzitter van GroenLinks Delft en Ans Seriese, raadscommissielid GroenLinks Leidschendam-Voorburg aanwezig zijn. Respectievelijk zullen zij in gesprek gaan over de stad, wijk of buurt klimaatbestendiger maken en actief betrokken zijn bij verduurzaming in een VVE. Vervolgens zal er een open discussie plaatsvinden, met als doel om verder te komen in de energietransitie.