Verdachte nog steeds voortvluchtig na inval van arrestatieteam in Bastion Hotel Rijswijk

Verdachte nog steeds voortvluchtig na inval van arrestatieteam in Bastion Hotel Rijswijk

Op dinsdagavond 25 oktober viel een arrestatieteam het Bastion Hotel aan de Polakweg in Rijswijk binnen. De nog steeds voortvluchtige verdachte, die onjuist was aangewezen daar te zijn, kreeg veel nieuwsaandacht.

Achtervolging en ontsnapping
Rond 18:00 uur vond er een wilde achtervolging plaats in Den Haag. De politie zat achter een auto met een Roemeens kenteken aan, die uiteindelijk werd klemgereden op de Gedempte Gracht, midden in het centrum. Dit einde van de achtervolging was te danken aan een tactische inzet van politieagenten en de Koninklijke Marechaussee, die ook ter plaatse moest komen. De inzittenden van de auto hadden het vervolgens voor elkaar gekregen om te voet te ontsnappen.

Hotelgasten op straat
De verdachte was eerst zelfs in Duitsland gesignaleerd, maar politie kreeg later een aanwijzing die leidde naar een locatie een stuk verderop: het Bastion Hotel in Rijswijk. Door de grote politieactie die ze daar vervolgens uitvoerden stonden gasten van het hotel op straat. Dit gebeurde om iets voor 21:00 uur, toen de politie met een groot arrestatieteam het hotel binnenviel.

Media-aandacht 
Er was flink wat media-aandacht voor de achtervolging en inval in een poging om de verdachte te arresteren. De eerste melding werd gedaan door Regio15, waarna Nu.nl, Omroep West, het AD, de Telegraaf, het AD en de NOS ook allemaal aandacht besteedden aan het incident.

Voortvluchtig
De verdachte bleek zich niet in het Bastion Hotel in Rijswijk te bevinden en is nog steeds voortvluchtig.