Burgemeester Björn Lugthart achtervolgt zelf vijf betrapte vandalisten

Burgemeester Björn Lugthart achtervolgt zelf vijf betrapte vandalisten

“Uiteraard wilden wij hem ook direct inlijven als nieuwe collega, wat helaas niet past naast zijn drukke functie als burgemeester,” schreef het politie basisteam van Pijnacker-Nootdorp op Facebook, nadat burgemeester Björn Lugthart een groep jongeren op vandalisme betrapte en zelf achter ze aanging.

Betrapt op vandalisme
De burgemeester van Pijnacker-Nootdorp was samen met een raadslid aan het wandelen door de gemeente toen verderop een plons in het water te horen was. Volgens Telstar, een lokale nieuwssite, was dit geluid veroorzaakt door vijf jongeren die een fiets in het water gooiden. Toen de burgemeester ze betrapte renden ze snel weg. Hij besloot achter hen aan te gaan.

Politie aanwezig
Gedurende de achtervolging had hij de politie aan de lijn, aan wie hij informatie over de jongens doorgaf. Hierdoor konden twee verdachten aangehouden worden toen de politie ter plaatse kwam. De politie is blij met Lugthart’s inzet, en gaf hem een bloemetje om hem te bedanken.

Een bijzondere actie
“Wij zijn heel blij met deze bijzondere actie van de burgemeester en wilden hem via deze weg in het zonnetje zetten. Al met al is dit een mooi voorbeeld van een goede samenwerking die kan leiden tot een aanhouding en uiteindelijk tot een veilige gemeente,” schrijft de politie op Facebook.