Facebook ‘Zonder honger naar bed Rijswijk Z-H’ gestart

Facebook ‘Zonder honger naar bed Rijswijk Z-H’ gestart

Mirjam ten Brummelaar-Hermans is een mooie Facebook-pagina gestart onder de naam ‘zonder honger naar bed Rijswijk Z-H’

Maaltijden 
“Ik kwam een groep als deze nog niet tegen op Facebook voor in Rijswijk en had zelf een maaltijd over dus vandaar deze groep nu aangemaakt. Hier kun je een (gekookte) maaltijd aanbieden die afgehaald kan worden door mensen die het nodig hebben”, vertelt Mirjam op haar Facebook.

Schaamte 
Bijna 1 op de 3 mensen schaamt zich voor zijn financiële situatie daarom kan je het eten ook anoniem ophalen “Ik wil nog even benadrukken, dat je hier niet met de billen bloot hoeft om lid te worden. Reageren op een bericht kan ook via een pb. Mag openbaar, maar hoeft zeker niet. Ik hoef dus niet te weten hoeveel inkomen je hebt en/of je inkomen hebt. Of je wel of niet ook bij de voedselbank loopt. Dit zijn nl mijn zaken niet en gaat niemand wat aan. Ik ben geen instelling, dus heb ook helemaal het recht niet dit te vragen en dit geldt voor alle leden in de groep. Als je iets aanbied, doe je dit zonder vragen te stellen ook als diegene dit komt ophalen! De schaamte is vaak al groot genoeg, ook al is dit niet nodig, het kan een ieder van ons overkomen”, meldt Mirjam.