Geschrokken schapen mogelijke oorzaak van beschadigde ramen in flat Kuyperlaan

Geschrokken schapen mogelijke oorzaak van beschadigde ramen in flat Kuyperlaan

Aan de onderkant van een flat aan de Kuyperlaan in Pijnacker Noord zijn meerdere ruiten flink beschadigd. Dit heeft voor een lokaal mysterie gezorgd, omdat niemand weet wat het veroorzaakt heeft. Eén buurtbewoonster kwam met een opmerkelijke mogelijke verklaring.

Geschrokken schapen
Volgens haar is een groep schapen van een bekende grazende schaapskudde in de buurt naar de flat gelopen, waar ze vervolgens zo geschrokken waren van hun spiegelbeeld in de ruiten, dat ze tegen het glas zijn gaan trappen. De ramen zo beschadigen vereist redelijk wat kracht, maar een andere verklaring is nog niet voortgekomen.

Een mysterie
Toch lijkt vandalisme een iets waarschijnlijkere verklaring voor het beschadigde glas. Vooralsnog is niemand erachter en blijven de beschadigde ruiten een mysterie rondom de flat. In elk geval wordt er werk van gemaakt om ze spoedig te repareren.